2011. január 11., kedd

Európa Pont


Január elején nyílt meg a Millenárison (Budapest, Kis Rókus u. 16–20.) az Európa Pont, mely az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete új közös székházának a földszintjén nyert elhelyezést.

A pontról így írt az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének a honlapja: "Képzeljük el, hogy egy kényelmes fotelben lapozgatjuk a legjelentősebb európai újságokat, izgalmas koncerteket hallgatunk, európai uniós pályázatok között böngészünk, és az életünket érintő egyéb uniós lehetőségek között kutatunk. A gyereksarokban pedig európai témájú játékok szórakoztatják a legifjabb látogatókat. Januártól mindez valósággá válik."

Az Európa Pont blogban tájékoztatja az érdeklődőket az aktualitásokról.

EU elnökségi oldal


Az Európai Unió Tanácsának magyar elnöksége néven indult hivatalos blog, amely a magyaron kívül az EU három munkanyelvén, angolul, franciául és németül is használható.
A magyar elnökség honlapjának célja, hogy a gyors, szakszerű és hiteles elnökségi kommunikáció legfőbb csatornája legyen. A honlap olyan átfogó hírportál, amelyen minden érdeklődő tájékozódhat a magyar elnökség eseményeiről és igénybe veheti annak szolgáltatásait: az Európai Unióval foglalkozó külföldi és magyar újságírók, az elnökségi munkában résztvevők, a diplomaták ugyanúgy, mint az európai polgárok. A szerkesztők nagy figyelmet szentelnek a fiataloknak, és együttműködnek más uniós intézményekkel az ifjúságot megcélzó projektek megvalósításában - írja a honlap.
Az oldalról RSS kérhető, követhető a twitteren és rajta van a Facebookon.