2011. február 2., szerda

Református honlap indult az EU elnökség alkalmából

Református honlap indult a magyar EU-elnökség alkalmából. Az ezen a címen elérhető oldalon az érdeklődők az első félévi elnökség egyházi vonatkozásairól, az egyháznak az EU-s rendezvényekhez való hozzájárulásáról olvashatnak - közölte a Magyarországi Református Egyház (MRE) kommunikációs szolgálata.

Az internetes oldalon információk találhatók az EU-hoz kapcsolódó egyházi eseményekről, illetve hírek, beszámolók és interjúk, valamint tanulmányok is elérhetők lesznek - tették hozzá.

"A Magyarországi Református Egyház számára sem közömbös, mit hoz az Európai Unió és az ország számára az, hogy január 1.-től fél éven át hazánk tölti be az EU soros elnöki tisztét" - idézte a hírlevél Bölcskei Gusztáv püspök, az MRE zsinata lelkészi elnökének a magyar elnökség kapcsán mondott szavait.

Az MRE kiemelten kíván foglalkozni a soros elnökséggel, azon belül is elsősorban azokkal a témákkal, amelyek kapcsolódási pontokat jelentenek az egyház tevékenységéhez - hangsúlyozták. A honlapnak van többek között kultúra, cigánymisszió és szociális ügyek elnevezésű menüpontja.
(forrás: Prim)