2008. október 20., hétfő

Európai továbbtanulási lehetőségek a weben


Az európai felsőoktatást világszerte népszerűsítő és abban az érdeklődőket eligazító weboldalt indított az Európai Bizottság pénteken, mely 32 ország intézményeiről tartalmaz folyamatosan frissülő információkat.

Vélhetően az Egyesült Államok által régóta hatékonyan alkalmazott „agyelszívás” ellensúlyozására kezdeményezte az Európai Bizottság a Study-in-Europe.org weboldal létrehozását, mely egy széleskörű, az európai egyetemeket népszerűsítő kampány részeként indult el pénteken. Az oldal az Unió huszonhét tagállama mellett, Svájc, Izland, Liechtenstein, Norvégia és Törökország egyetemei, felsőoktatási intézetei felvételi feltételeit és felvételi procedúráit, tandíjait, ösztöndíjait, igényelhető támogatási lehetőségeit és az ott meglévő tanulási környezettel kapcsolatban tartalmaz részletes, folyamatosan frissülő információkat.

A Bizottság szerint a diákoknak segítséget nyújt az oldal abban, melyik európai államban tanuljanak, melyik intézményt válasszák, mit kell tenniük, mielőtt elindulnak a tanuláshoz kiválasztott célországba és mi várja őket, amikor megérkeznek a választott kampuszba. A szolgáltatás jelenleg angolul, franciául, portugálul, spanyolul, arabul, kínaiul és oroszul érhető el.

(forrás: Bruxinfo)

Nincsenek megjegyzések: