2015. december 29., kedd

Ez történt az Európai Unióban - 2015


Az év végi link-ajánló, az Unióval kapcsolatos jogi, statisztikai és hír összefoglalókat tartalmazza. 
Az összefoglalók, a TV műsorok és rádió adások segítségével megtudhatja milyen fontosabb politikai események, parlamenti döntések, érdekes közösségi programok, avagy természeti katasztrófák történtek az Unió területén, 2015-ben. 

Dokumentumok menü
Uniós kiadványok, jelentések, statisztikák áttekintése és az EU könyvtárainak bemutatása. A portál hozzáférést nyújt  az uniós intézmények dokumentum-nyilvántartásaiban található hivatalos uniós dokumentumok összességéhez. 

Hírek:
 A felületen téma, kiadó, formátum szerint tudunk visszakereséseket indítani.

EURONEWS
A honlap Európai Unió menüpontja
A hírek heti és havi bontásban kereshetőek vissza és olvashatóak magyar nyelven is.

Az alábbi honlapokon meg is hallgathatja és nézheti a híradásokat:
Az EURONEWS élő adása, az adott nap vezető híreinek megtekintését szolgáltatja

„I talk, vagy amit mindig is tudni akart Európáról, de soha nem mert megkérdezni! „
Isabelle Kumar műsorvezető vendégeivel  az UNIÓS polgárok számára fontosak témákról beszélget. A nézők által beküldött és legjobb kérdéseket teszi fel a műsor vendégeinek. Ha regisztrál a műsor honlapján on-line része lehet az adásnak.
A műsor minden héten új témát vitat meg. Csakúgy, mint "I talk" című program, a cél az EU polgárok tájékoztatása, a polgárok e-mail-ben vagy videón elküldött kérdéseiből választott kérdésre válaszolnak riport vagy interjú formájában. Ehhez, csak, be kell jelentkeznie. Ha rendelkeznek Euronews-fiókkal, a bejelentkezés után részt is vehetnek a műsorban
Ez a digitális rádió az Unió minden területéről közvetít híreket. Élő közvetítéseket ad politika, sport, üzleti és időjárás témában. Naponta exkluzív jelentések állít össze az európai ügyekről, és a tudomány, a film, a művészet területéről.
 Az oldalon külön kereső felület található mely EU jogszabályainak összefoglalását tartalmazza. Az oldal az EU jogszabályainak, szakpolitikáinak és intézkedéseinek fő szempontjait ismerteti közérthetően és tömören. A nagyközönségnek szánt összefoglalók a szakpolitikai tevékenységeinek megfelelően 32 témakörbe vannak rendezve.
Eurostat, az Európai Unió luxemburgi székhelyű statisztikai hivatala. Feladata biztosítsa a különböző szinten összegyűjtött statisztikai adatok nyílvánosságát, hogy ezek összehasonlításra alkalmas adatok legyenek. A hivatal nem gyűjt adatokat. Ezt elvégzik helyette a tagállamok statisztikai hatóságai. A begyűjtött adatokat azonban ellenőrzi, elemzi és egységesíti, illetve harmonizálja. Adatállománya ingyenesen hozzáférhető, nyomtatott kiadványai vagy elektronikus formában ingyenesen letölthetők, vagy nyomtatott formában EU-könyvesbolton keresztül olvashatók
 
Pályázati Portálok: 
 

A menüpontok segítségével informálódhat az aktuális  pályázati lehetőségekről, de ezek visszakereshetőek, téma, időpont szerint is. A portálokon a hazai és uniós pályázatok, projektek, támogatások egy helyen megtalálhatóak.

 

Nincsenek megjegyzések: