2017. december 18., hétfő

Mi történt 2017-ben az Unióban?
https://hu.wikipedia.org
 Az év végi bejegyzésben az Unióval kapcsolatos jogi, statisztikai és hír összefoglalókat tartalmazó link gyűjteményt állítottam össze.
 
Az ajánlóban szereplő oldalakon visszakereshetőek az ez évi fontos események, döntések, közösségi programok, melyek a tagországokban és az uniós központi intézményekben történtek. 

Európai Unió portál

Honlap Dokumentumok menüje:

Hozzáférés a az uniós intézmények dokumentum-nyilvántartásaiban található hivatalos uniós dokumentumok összességéhez. 

Newsroom

Európai Unió honlap részeként híreket kereshet vissza. Téma, kiadó, formátum szerint tudja a visszakereséseket indítani.  

EURONEWS

A honlap több témára bontott híreit már magyarul is olvashatóak. A hírek heti és havi bontásban kereshetőek vissza .
A felületen a legfrissebb hírek ingyenes videó formájában is elérhetők.  

I TALK

„I talk, vagy amit mindig is tudni akart Európáról, de soha nem mert megkérdezni! „

Az EURONEWS-hoz tartozó kommunikációs csatorna. Az oldalon, az uniós polgárok számára fontosak tartott témákról szóló stúdió beszélgetések tölthetőek le.  

U TALK

Szintén az EURONEWS tartozó kommunikációs csatorna. A műsor minden héten új témát vitat meg. Csakúgy, mint "I talk" című program. A cél az EU polgárok tájékoztatása. Az uniós állampolgárok e-mail-ben vagy videón elküldött kérdéseiből válogatva szerkesztik össze az adott nap műsorát riportok vagy interjúk formájában. 

EUROSTAT

Az uniós számokban
Eurostat, az Unió luxemburgi székhelyű statisztikai hivatala. Feladata biztosítsa a különböző szinten összegyűjtött statisztikai adatok nyilvánosságát, hogy ezek összehasonlításra alkalmas adatok legyenek. A hivatal nem gyűjt adatokat. Ezt elvégzik helyette a tagállamok statisztikai hatóságai. A begyűjtött adatokat azonban ellenőrzi, elemzi és egységesíti, illetve harmonizálja. Adatállománya ingyenesen hozzáférhető, nyomtatott kiadványai vagy elektronikus formában ingyenesen letölthetők, vagy nyomtatott formában EU-könyvesbolton keresztül olvashatók 

EUR-LEX

Hozzáférés az európai uniós joghoz

Az oldalon külön kereső felület található, mely EU jogszabályainak összefoglalását tartalmazza. A honlap közérthetően és tömören ismerteti az uniós jogszabályok, szakpolitikáinak és intézkedéseinek fő szempontjait. A nagyközönségnek szánt összefoglalók a szakpolitikai tevékenységeknek megfelelően 32 témakörbe vannak rendezve. 

BruxInfo Portál

Az Európai Unió hírei és eseményei, közvetlenül Brüsszelből, a Bruxinfo szakembereitől.


Nincsenek megjegyzések: