2007. november 24., szombat

Eupédiák

Íme egy európai uniós wiki! Az EUpedia magyar változatának a névjegyén a következő olvasható: "az EUpedia célja, hogy a hivatalos jogszabályokon túl segítsen eligazodni az Európai Unió nyújtotta lehetőségek között, reményeink szerint megoldást kínálva gyakorlati esetekre, problémákra is.

Az EUpedia szabad lexikon, melyet mindenki szerkeszthet, és megoszthatja a mindennapi ügyintézés során szerzett hasznos információit."

Az oldalon részletes leírás olvasható a tagországokról, illetve tematikus tartalom található a külföldi tanulás, a munkavállalás, a kereskedelem, az adózás és az utazás témakörben.

Az azonos nevet viselő angol nyelvű oldal magát egy gájdnak hírdeti. A post megírásának pillanatában az adatbázis több mint 200000 linket tartalmaz. Adott országra kattintva találjuk meg a tematikusan rendezett címeket. Egyelőre Belgium, Franciaország, Hollandia és Németország oldala a legkidolgozottabb. Figyelemreméltó a fénykép gyűjtemény. Az oldalhoz egy Google-féle keresőmotor is tartozik.Nincsenek megjegyzések: