2007. november 25., vasárnap

Néhány EU vonatkozású blog

Egy korábbi bejegyzésben már szó volt az Európai Bizottság oldalán lévő blogokról. Most nézzünk meg néhány külföldi és pár magyar nyelvű blogot. A Brussels Blog a Financial Times, a Coulisses de Bruxelles a Libération, a Mark Mardell's euroblog pedig a BBC Európai Unió témájú blogja. A fenti három sajtótermék a műfaj élvonalához tartozik. Az EU Law blog az EU jogról szól hallgatóknak, oktatóknak, szakembernek és mindazoknak, akik érdeklődnek a téma iránt.
A Vállakozásfejlesztés EU pénzből blogban naprakész információk találhatók európai uniós pályázatokról, támogatásokról, hitelekről, kockázati tőkéről és egyéb forrásokról. A gazdálkodó társaságok blogja az EU Tudakozó, a Figyelő Net Pályázat blogja pedig nem kisebb célt tűz ki maga elé, mint hogy egyfajta elektronikus hidat építve érthetővé tegye az egész uniós támogatási rendszert, és teret biztosítson érdekesebb kérdések megvitatására.
A Reflex magazin oldaláról elérhető Európa Politika szeretné felvázolni és így átláthatóvá tenni többek között a kiterjedt és kusza intézményrendszer működését és felkutatni azokat a problémákat, amik miatt oly sokszor került már válságba az Unió. A Hírszerző internetes hírlapon található Európában blog pedig érdekességeket, kulisszatitkokat közöl Brüsszelből, mindazt, ami az újságokból kimaradt, azaz a nagypolitikát kicsiben.
És végül álljon itt az Eublog Erdélyből.


Nincsenek megjegyzések: