2008. július 25., péntek

Információs nap


Július 24-én a Külügyminisztérium rendezvényt szervezett "Europe Direct Tájékoztató Nap" címmel az Europe Direct és a Budapesti Uniós Információs Hálózat munkatársai számára.

A következő előadások hangzottak el: Magyarország felkészülése a 2001-es elnökségre, Magyar álláspontok és törekvések az uniós klíma- és energiapolitikával kapcsolatban, A szolgáltatási irányelv hazai átültetésével járó feladatok, Az EU-val kapcsolatos társadalmi párbeszéd, vita eszközeinek, formáinak a fogadtatása.

A Külügyminisztérium 2008 és 2009 évre a következő programokat szervezi, amelyekbe bekapcsolódhatnak az Europe Direct pontok, az EU Közkönyvtári Hálózat tagjai és a Budapesti Uniós Információs Hálózat: az EUvonal interaktív fórumába (chat, blog, a web 2.0 lehetőségek elterjesztésének a jegyében, az Europaletta weboldal működtetésébe (ez az innovatív pedagógusok hálózata, a Tézeusz 2008/2009 vetélkedőbe, az "Open Days" - a Régiók Bizottságának őszi rendezvénysorozatába, a Tolerancia projekt alkotásáinak vándorkiállításába, az "Újra suli" - a "Back ti the school" nemzetközi program magyar változatába (ebben európai uniós közszereplők ellátogatnak volt középiskolájukba), a 2001-es magyar elnökség feladatainak a megismertetésébe, a Karikatúra pályázat alkotásait bemutató vándorkiállításba, az "Együtt az éghajlatváltozás (milyen szép kifejezés a globális felmelegedésre! megj. blogger) ellen" kampányba és az EU-hoz történő csatlakozás 5. évfordulójára megszerkesztett leporelló vándorkiállításba. Természetesen nem marad el ősszel az EU közkönyvtári hálózat rendes évi konferenciája.
A FSZEK programjairól természetesen rendszeresen be fog számolni ez a blog is.

Nincsenek megjegyzések: