2008. szeptember 2., kedd

EU forródrót


Mostantól a Magyar Köztáraság Külügyminisztériuma jóvoltából a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár újabb négy tagkönyvtárában használható az EU forródrót szolgáltatás. Vagyis az alább felsorolt könyvtárakban nyitvatartási időben 10 és 18 óra között díjtalanul lehet feltenni telefonon az Európai Unióval kapcsolatos gyakorlati kérdéseket, melyekre a vonal végéről szakemberek válaszolnak.

A telefon az EU vonalhoz, az EU Tájékoztató Szolgálathoz ad közvetlen kapcsolást. Telefonon bármilyen aktuális kérdésre válaszolnak, a témák változatosak: a munkavállalástól az oktatásig, az utazástól a biztosításokig sokféle kérdést érdemes feltenni.

A szolgáltatás már korábban elérhető volt a Központi Könyvtárban, a Lőrinci Nagykönyvtárban és a Grassalkovich úti könyvtárban. Nyártól kapcsolódott be az Ugocsa utcai könyvtár, a Dagály utcai könyvtár, a Szent László téri könyvtár és a Sétáló utcai könyvtár. Jó telefonálást azon kedves olvasóinknak, akiknek praktikus kérdéseik vannak az Európai Unió működésével, joganyagával, az Unió adta lehetőségekkel kapcsolatban.

Mint korábban arról hírt adtunk, a Központi Könyvtár és az utóbbi négy tagkönyvtár alkotja a Budapesti Uniós Információs Hálózatot.

Nincsenek megjegyzések: