2016. december 19., hétfő

Az EU BookshopAz év végi ajánlóban az Unióról szóló kiadványokat, jelentéseket kiadó és e- könyveket forgalmazó EU Bookshop online könyvesboltot szeretném bemutatni.


” Az EU Bookshop online könyvesbolt, könyvtár és archívum is egyben, amely az 1952 óta megjelentetett uniós kiadványokhoz ad hozzáférést.
..."Állománya 110 000 kiadványt tartalmaz és ezek különböző formátumú változatait összesen 235 000 elektronikus anyagot, melyek együttesen több mint 50 nyelven, köztük az EU 24 hivatalos nyelvén állnak az érdeklődők rendelkezésére…..”
„…Az EU Bookshop gyűjteményének döntő többségét olyan dokumentumok alkotják, amelyeket az uniós intézmények bocsátottak ki. Egyes dokumentumok partnerkiadók és/vagy más nemzetközi szervezetek közreműködésével születtek…”
Az EU Bookshop-t az Európai Unió Kiadóhivatala tartja fenn Luxembourgban..."
Forrás: Bookshop


TÁRSKIADVÁNYOK: a Kiadóhivatal partnerkiadókkal és nemzetközi szervezetekkel is együttműködik, hogy az EU saját kiadói tevékenységén túl ezzel is elősegítse az európai uniós dokumentumok terjesztését. 
A honlapon elsődlegesen SZERZŐK és TÉMÁK menüpontok segítségével kereshet kiadványokra. Ezek mellett a BÖNGÉSZÉS menü altémái között olvasgatva informálódhat az újdonságokról, vagy az elmúlt hónapok a legnépszerűbb kiadványairól, vagy a diákokat és tanárokat érintő ösztöndíjakról, mobilitásról, csereprogramokról. 
A KÉPREGÉNYEK, és a KÖZÉRTHETŐEN AZ EURÓPAI UNIÓRÓL almenükben a népszerű sorozatok kötetei tölthetőek le, melyek közérthetően mutatják be Európai Unió felépítését, szakpolitikáit és tevékenységi területeit.
A FOLYÓIRAT menüpontnál egy folyóirat szám mellett, a periodikák teljes sorozata is megtekinthető vagy megrendelhető.
Az EU BOOKSHOP használatához a felhasználónak nem kötelező regisztrálnia magát.
A regisztrált felhasználók azonban a honlap több funkciójához férhetnek hozzá, a kiadványrendelést pedig gyorsabban és könnyebben bonyolíthatják le.
A KIADVÁNYOK MEGRENDELÉSE:  
Az ingyenes kiadványok esetében a felhasználók nyelvenként 1 példányt tudnak megrendelni. Ha több példányszámra lenne szükség az ingyenes kiadványok közül, akkor megrendelni, a legközelebb EU-képviseleten vagy a helyi Europe Direct információs központban lehet, személyesen vagy e-maile-en.
Térítésköteles kiadványok: A térítésköteles kiadványokat az ismert hitelkártyatípusok valamelyikével vagy előre fizetett kártyával lehet online megrendelni. A megrendelhető példányszám nincs korlátozva.

EU Bookshop magyar nyelvű oldala

Nincsenek megjegyzések: