2017. február 8., szerda

A máltai EU-csúcs összefoglalóiFebruár első hétvégéjén az Európai Unió tagországainak kormányfői Máltára utaztak, hogy egy újabb csúcstalálkozón értekezzenek Európát érintő migrációs problémákról.

Az egynapos találkozó hivatalos programja két részből állt: a délelőtti órákban az illegális migrációval, ezen belül is a Földközi-tenger középső térségében húzódó migrációs útvonal, valamint a líbiai konfliktus problémájával foglalkoztak.

European Union 2017 Etienne Ansotte
A tárgyalások fő célja egy közös egyetértési nyilatkozat aláírása volt Líbia és Olaszország között, amely a Földközi-tenger középső medencéjében kialakult menekülthullámot fékezné meg.

A csúcstalálkozó délutáni munkaülésén az Európai Gazdasági Közösséget létrehozó római szerződés 60. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezés előkészítéséről tárgyaltak.


Máltán az Európai Unió állam- és kormányfői elfogadtak egy közös nyilatkozatot, amelyben megállapodtak, újabb intézkedéseket vezetnek be annak érdekében, hogy megfékezzék az illegális migrációt a Földközi-tengeren.

A létrehozott megállapodást és a legfrissebb migrációs adatokat és a líbiai menekültekkel kapcsolatos adatokat az Uniós portál a napokban frissítette és tette nyilvánossá:


Európai Unió  - Sajtószoba: 

Nincsenek megjegyzések: